Kjole, dato, vielsesringe, lokale 

Den magiske dag imellem to forelsket personer er noget helt specielt. En dag de aldrig kan gøres om og derfor er planlægningen af brylluppet meget vigtig. Datoen skal fastsættes, omgivelserne skal vælges, kjolen skal findes og gæsterne skal inviteres. Noget af det vigtigste er selve ringene – hvilke vielsesringe skal være symbolet på kærlighed og samhørighed?

Mange vælger at afholde den store dag i de varme måneder, højsæsonen for bryllupper er fra maj til august måned. Når datoen for vielsen er fundet, så skal omgivelserne vælges. Er ønsket et romantisk bryllup er det måske et slot eller en hyggelig kro man skal lede efter. Er man til noget mere afslappet kan det lokale forsamlingshus være en mulighed. Intet er rigtigt eller forkert. Det kommer helt an på hvem man er som personer og hvor meget man ligger i selve brylluppet.

Vielsesringe

Men ens for mange er vielsesringene. Her er fokus stor – vi skal vælge de helt rigtige ringe, da de er symbolet på kærligheden og samhørigheden mellem to personer. Vi går på jagt efter en unik vielsesring men mange ender med at vælge en enkel og klassisk ring som aldrig går af mode. Nogle vælger at genbruge deres forlovelsesringe men de fleste vælger dog stadig at få nye ringe – vielsesringe.

Der findes ringe i mange forskellige materialer og designs. Det mest normale er dog ringe i guld – guld er mere modstandsdygtig overfor påvirkninger udefra og holder sig flot i mange år fremadrettet. En vielsesring skal kunne holde i mange år frem og det kan ringe fremstillet i guld.

Vi er alle sammen enige om at en vielsesring skal sidde på ringfingeren! Når det kommer til højre eller venstre hånd hersker der tvivl. Der er gode begrundelser for hver hånd – hverken højre eller venstre er derfor forkert.

Billedresultat for hænder

  • Venstre hånd – Gamle traditioner og fortællinger giver et klart indtryk af at vielsesringen skal bæres på venstre hånd. Der går en blodåre direkte fra hjertet til venstre hånd.
  • Højre hånd – Andre traditioner fortæller at man har sin ring på højre hånd da den er den hånd man afgiver sin løfte med.

Gammel overtro siger at den der først får ringen på under selve vielsen, er den person der vil få magten i ægteskabet.

 

 

 

Du kan læse meget mere omkring vielsesringe på denne blog der kun handler om ringe.