I 1976 udviklede smykkedesigneren Lise Aagaard og hendes bror, Søren Nielsen de første Troldkugler, som blev solgt i faderens smykkebutik i Lyngby. Siden da har det udviklet sig til en verdensomspændende succes. I dag bliver Troldkuglerne solgt i 43 lander og er for mange blevet kendt igennem Pandora Smykker. Troldkugler er en eksport succes i hele verden nu, hvad enten du er i Sydafrika, USA eller Japan vil du nemt kunne finde Troldekugler.

troldekugler

Der er mange grunde til, at Troldkugler er blevet så populære. Hver eneste lille Troldkugle har sin helt egen historie, hvor der er hentet inspiration fra mytologien, astrologien, eventyret, faunaen, floraen, samt verdens forskelligartede kulturer.

Det som gør Troldekugler helt unikke, udover det suverænt originale design, er den måde et hav af forskellige materialer bliver benyttet i udarbejdelsen af smykkerne. Troldekuglerne er af højeste kvalitet fremstillet i sterling sølv, 18 karat guld, italiensk glas, naturperler og ædelsten. Et stor andel af smykkerne er dertil håndlavet, det gælder især originalmodellerne. Disse Troldekugler er skabt i hårdt modelvoks, hvorefter de er blevet støbt og gjort færdig i guld og sølv. Enkelte Troldekugler inkluderer ædelstene og andre er skabt direkte i glødende glas over den åbne ild.

Troldkugler er kendetegner ved de mange forskelligartede symboler, dyr, stjernetegn, blomster, farver og udtryk, hvilket giver Troldekuglerne en bred appel. Troldekugler har vundet stor international anerkendelse senest på Sculpture Objects & Functional Art i Chicago og New York.