Når det er stævnesæson, er der mange ting, der skal være styr på. Det er en god idé at kigge efter i staldskabene, så du er sikker på, at alt er up to date og velfungerende, så du kan fokusere på at huske dressurprogrammer og springbaner. Vi har lavet en tjekliste til dig, så du kan gennemgå skabene og sætte flueben ud for det hele ét punkt af gangen.

Strigler

Det er vigtigt, at din striglekasse er fyldt op med gode strigler, så du kan gøre din hest rigtig fin, blank og velplejet, inden I skal på banen. Sørg også for at have en god hovrenser, som ikke er blevet sløv med bøjet børste. Og apropos en fin, blank og velplejet hest, så husk også at fylde lageret med manelastikker, så du ikke står aftenen før et stævne og fletter man uden elastikker.

Sadelsæbe

Sadelsæbe og andet sadelpleje er et must, når det er stævnesæson. Din sadel og din trense skal være helt blank, fin og flot, så det er vigtigt, at du ikke står over for den helt store rengøring og så opdager, at dine rengøringsmidler er tomme.

Bandager

Bandager er vigtige til beskyttelse af din hests ben men også af æstetiske årsager. Det ser bare skide flot ud, når I træder ind på banen med vellagte bandager om benene, der komplimenterer hestens gang. Derfor er det også vigtigt, at man har flotte bandager til stævnesæsonen, som ikke er helt slidte og beskidte. Og der er intet, der slår hvide bandager til stævner – medmindre man har en hvid eller skimmel hest.

Ridehandsker

Gode ridehandsker er et must! De giver bare et bedre greb om tøjlen samtidig med, at de fuldender dit look. Sørg for at vælge ridehandsker af god kvalitet, som kan holde til lidt af hvert. Du kan med fordel vælge nogle, der passer til din øvrige stævnehabit.

Hjelm

En nusset eller solblakket hjelm med huller i stoffet, en manglede “dut” på toppen eller en af de andre skavanker en ridehjelm kan få efter noget tid, er bare ikke særligt flatterende for det samlede udtryk, når I træder ind på banen. Sørg for at hjelmen er sort og flot og uden skader, inden dit første stævne.