Ny terrasse med terrassebrædder i hårdttræ

Står du og skal i gang med at anlægge en ny terrasse med terrassebrædder i hårdttræ, så læs med her. Få nyttige tips til hvordan du skal bære dig an i forbindelse med din nye terrasse.

  • Undersøg markedet for terrassebrædder i hårdttræ

Google er et rigtige godt sted at starte når man skal undersøge hvilke muligheder der er når man skal anskaffe sig brædder til terrassen. Man skal være meget opmærksom på at pris og holdbarhed hænger meget sammen. Er budgettet ikke så højt og er man derfor nødsaget til at købe brædderne ved et discount byggemarked, skal man vurderer om det ikke er bedre at spare op i et par år og dermed vente. Vælgerman at købe de billige terrassebrædder skal man forvente at man indenfor relativt kort tid er nødsaget til at ligge terrassen om grundet dårlig kvalitet.  Derfor anskaf gode terrassebrædder i hårdttræ i en god kvalitet fra starten af!

  • Hvor meget skal jeg bruge?

Tag kontakt til forhandleren af brædderne og få noget professionelt hjælp til at regne ud hvor mange brædder du skal anskaffe sig. Vi råder til at man altid vælger at bestille 5-10 % ekstra, da man skal påregne spild i forbindelse med selve anlæggelsen af terrassen.

  • Opbevarning af terrassebrædderne inden ilægning

Får du brædderne hjem i god tid skal du være meget opmærksom på hvordan og hvor du opbevarer dem. Husk på at træ er et naturligt materiale og ændrer form og farve efter varme/kulde, tør/fugtigt og sol/skygge. Vælger man at placerer sin brædder på en ujævnt flade kan man risikere at brædderne er skæve når de skal ilægges.

  • Klargøring af underlag mm. til den nye terrasse

Skal du have en terrasse i plan med en græsplæne, skal den hæves fra jordens overflade eller skal brædderne bruges til en balkon? Alt efter hvilke type terrasse du skal have er det vigtigt at du undersøger hvordan den eventuelt bærende konstruktion el. understøtning af terrasse skal laves. Ønsker man sig en flot terrasse i mange år frem, skal der fokuseres meget på netop dette område! Er man i tvivl omkring hvordan det skal håndteres så tøv ikke med at tage fat i en professionel, for at få den rigtige vejledning.

  • Ilægning af brædderne

Forarbejdet af terrassen er meget vigtigt, som før skrevet! Er dette ikke gjort optimalt bliver det endelige resultat ikke godt. Man skal påregne god tid når brædderne skal monteres grundet renskæring og afkortning af brædderne. Fugeafstand! Du skal huske fugeafstand når mellem brædderne, Som tidligere nævnt har træ den naturlige egenskab at det vil ændre sig i forbindelse vejr og vind. Brædderne vil derfor tilpasse sig vejret.

Terrassebrædder i hårdttræ

Dette var nogle få råd vedrørende ny terrasse med terrassebrædder i hårdttræ. Er man ikke en handy man og ikke har den store erfaring med at bruge sine hænder, vil det være at foretrække at man tager kontakt til en fagkyndig og får hjælp den vej.