Hvad er en sund arbejdsplads, hvordan kan man skabe en sundarbejdsplads og ikke mindst, hvordan ved man om ens arbejdsplads er sund? Vi har undersøgt disse vigtige spørgsmål og samlet en række links, som netop handler om sundhed på arbejdspladsen.

Nøglen til en sundarbejdsplads er at lave løbende sundheds- og helbredstjek. Hvad vil det sige? Det går helt konkret ud på at få lave sundhedsprofiler på jobbet. Personlige sundhedsprofiler på arbejdspladsen kan laves via et sundhedstjek, En meget effektiv og hurtig måde at få et overblik over virksomhedens samlede sundhedsstatus er ved at tilbyde medarbejderne et sundhedstjek med sundhedsprofil.

Et sundhedstjek med personlig sundhedsprofil, er en helbredsundersøgelse hvor den enkelte medarbejder blandt andet får målt sit blodtryk, kolesteroltal, blodsukker, BMI, kropsvægt, biologisk alder (BodyAge) og fx kondital. Desuden indgår i nogle sundhedsprofiler også en online-spørgeskemaundersøgelse som kortlægger den enkeltes vaner inden for KRAMS områderne (Kost-Rygning-Alkohol-Motion-Stress).

Her kan du læse mere om, hvad en helbredundersøgelse helt konkret går ud på. Andre kender undersøgelsen som et sundhedstjek, hvilket vi har forklaret yderligere i dette link.

Få mest ud af sundhedstjekket

Læse man på Sundhedspartnerdk, som er eksperter i sundhedstjek på arbejdspladsen, er det tydeligt, hvad der er vigtig for at få en sundere arbejdsplads: ”For at motivere medarbejderne til at fastholde arbejdet med eventuelle personlige sundhedstiltag, bør et sundhedstjek gentages efter en periode, på fx et halvt eller et helt år. Specielt efter at der første gang, er afholdt et sundhedstjek på arbejdspladsen, vil det være en stor fordel at der efter en relativ kortere periode, gennemføres et nyt. Herefter kan et sundhedstjek eksempelvis afholdes hvert andet eller tredje år”.

Er du blevet interesseret i at vide mere om, hvordan du får en sund arbejdsplads vil vi anbefale at du læser her: http://www.sundhedspartnerdk.dk/index.php/artikler