Solen er for alvor kommet til Danmark, og disse dage er danskerne at finde på gader, stræder og i haven og i parker, hvor der grilles pølser, slikkes sol og spises is. Vi er vilde med sommer – og vi er vilde med sommer i Danmark! Pga. de mange regnvejrsdage og de utallige grå timer, vi må finde os i at blive udsat for i løbet af et år i vores lille land i nord, er vi nok nogle af de mennesker, der er allermest begejstrede, når først solen kigger frem. Det er også derfor, at rigtig mange har taget noget så eksotisk til sig som udendørs køkkener, og det er grunden til, at vi investerer i loungemøbler, terrassevarmere og en stor grill, som kan agere tilberedsningsmekanik, når vejret endelig arter sig.

Alt skal ske udendørs

Når solen er fremme, vil vi have, at alt skal foregå uden for. I skolerne vil børnene have undervisning uden for i solen, på arbejdspladserne længes de ansatte efter solens stråler, som bliver standset af vinduer og betonvægge, og stuerne bliver tomme, fordi alle finder vejen til haven, hvor der enten ordnes alle de ting, vejret sædvanligvis står i vejen for, ellers også spilles der spil eller slappes af.

Idræt og naturfag bliver ofte flyttet udendørs, når vejret er til det, og det samme gør firmaaktiviteter. Det kunne f.eks. være, man som virksomhed tog på teambuilding i Jylland, hvor der er åbne vidder eller flotte, tætte skove, eller man som ledelse vælger at holde sine møder i frisk luft, eksempelvis med flot havudsigt. Der er masser af muligheder for at rykke de daglige gøremål – både hjemme og på arbejdspladsen – uden for og bade i D-vitamin, inden solen igen er væk. Det behøver ikke være møder eller arrangementer, det kan også bare være, at man som kolleger tager frokosten under armen og nyder den udenfor.

Der er ingen, der nyder solen, som dem, der sjældent får glæden af den. Det er dog også derfor, at rigtig mange danskere bliver så begejstrede, at de glemmer alt om solcreme og skygge mellem kl. 12-15. Det kan være farligt og i yderste konsekvens resultere i hudkræft og modermærkekræft, så derfor er det utrolig vigtigt, at man husker solhat, solbriller, solcreme med en høj faktor og at man holder sig i skyggen mellem kl. 12-15 – og at man holder sig hydreret med vand hele dagen igennem.