Iso E Super er, hvad parfumen Molecule 01 består af – og ifølge beskrivelsen af Molecule-duften, kan der herske tvivl om, hvorvidt man kan kalde den for en decideret ”parfume”.

Escentic Molecules 01 består nemlig udelukkende af ét enkelt molekylært stof; det førnævnte Iso E Super. Iso E Super er et duftstof, som typisk findes i små mængder i mange andre parfumer, og det beskrives nærmere som en ”effekt”, end som en egentlig duft i sig selv. Ifølge Escentric Molecules, der er producenten bag Molecule 01, vil denne parfume eller duft derfor udarte sig forskelligt fra person til person, da den på den måde kombineres med forskellige andre duftstoffer. Derudover reagerer duftstoffet på hudens varme, og med Molecule 01 er den mand eller kvinde, som bærer parfumen, med til at udvikle sin egen unikke duft.

Ecentric molecules 01

Ud over Molecule 01 fremstiller Escentric Molecules en række andre dufte, som alle tager udgangspunkt i anvendelsen af enkle molekylære stoffer som den primære effekt. De fleste dufte er unisex-dufte og udvikles i kombination med hudens varme, så den bliver unik for den person, der bærer duften.

Sammensætningen af stofferne i de forskellige dufte er dog med til at give en bestemt ”effekt”, og noter fra træ, ingefær, peber og frisk lime kan nævnes blandt effekterne af de forskellige dufte.

Siden 2006, hvor duftene blev lanceret af Geza Schoen – en kendt mand inden for parfumeindustrien – har Molecule-serien opnået stor popularitet herhjemme. Molecule 01 var, sammen med Escentric 01, den første af de populære dufte. Efterfølgende blev Molecule 02 og Escentric 02 lanceret – dette i 2008 – og to år senere, i 2010, kom en tredje udgave af hhv. Molecule og Escentric på markedet.

Iso E Super, som udgjorde udgangspunktet for udviklingen af Molecule-duftene, betyder noget ganske særligt for manden bag, Geza Schoen. Stoffet blev udviklet i 1973 og efterhånden anvendt i parfumer. Geza Shoen opdagede, at mange af de dufte, han fandt tiltalende, alle havde et højt indhold af stoffet Iso E Super – og da han oplevede duften i sin rene form, var han solgt. Herefter kunne udviklingen af Molecule-duftene påbegyndes.

Save