Kurvemøbler!

Kurvemøbler får mig til at tænke på min barndom. Vi havde ikke denne type af møbler i mit barndomshjem men jeg kan huske at mange af mine veninder og venner havde disse møbler i deres hjem. Jeg husker tydeligt ét hjem især, hvor kurvemøblerne fyldte en del. Jeg havde én penneveninde som jeg skrev meget sammen med og efterfølgende begyndte jeg også at se hende privat. Hendes forældre ejede et stort gartneri og havde en stor udestue fyldt med grønne planter og kurvemøbler. Vi brugte meget tid i netop dette rum, da pladsen var stor og vi havde ro til at lege. Rummet var ikke kun proppet med møbler og planter, efter vi havde invaderet rummet var der Barbies overalt. Alle pigers drøm! Når jeg tænker tilbage på netop disse gode minder er kurvemøbler derfor også en del af det.
Retrostilen er kommet tilbage med lynets hast! Og det er kurvemøbler også. I dag ser man ikke kun de såkaldte fletmøbler ved 68ér generationen, hos krydstogtskibe, restauranter, virksomheder mm. Det er blevet IN at anskaffe sig møbler med flet. Og det gælder både til inde og ude! I dag finder man kurvemøbler hos rigtigt mange møbelbutikker, byggemarkeder og især Jysk Sengetøjslager har et kæmpe udvalg af billige havemøbler i flet, det kendte materiale rattan. Det skal dog understreges at pris og kvalitet hænger sammen. Jo billigere møbler man køber jo mindre slidstærk er de og dermed er holdbarheden også kortere.
Søger man efter kurvemøbler i en god kvalitet er der især to mærker man skal kigge efter, Sika møbler og Cane-line møbler. Sika møbler´s historie går helt tilbage til 1940érne og har igennem årene været en stor aktør af producent af kurvemøbler og andre produkter. Sika har formået at følge udviklingen og har i dag et stort sortiment af forskellige modeller af møbler. Cane-line har ligeledes været på markedet i mange år og er et dansk firma ligesom Sika møbler. Cane-line har ca. 25 års erfaring indenfor havemøbler og indendørs møbler og har også i dag et bredt udvalg af møbler.