Det personlige hjemmekontor

Det bliver mere og mere almindeligt at se et hjemmekontor i de danske hjem, det ses både at hjemmekontoret er en del af dagligstuen eller har sit eget rum i hjemmet. En fælles faktor for de forskellige typer af hjemmekontorer, er ergonomien. Kontoret må også meget gerne afspejle den stil der føres i resten af hjemmet, hvilket især er vigtigt hvis hjemmearbejdspladsen befinder sig i dagligstuen.

Indretning af hjemmekontor

Hjemmearbejdspladsen skal være dekorativ, matche stilen i hjemmet og være praktisk, det er her udfordringen af indretningen spiller et pus for mange. Hvordan gør man et kontor, med mapper, bøger, oplader og computer til et personlig rum som måske endda også skal være i stil med det minimalistiske. Der er forskellige måder at løse udfordringen, ønsker man ikke at man skal pakke sine ting sammen efter brug hver gang i en fin lille kasse eller i en skuffe, kan man skifte den kedelige musemåtte, klipsemaskine og tapeholderen ud med lidt lækre designervarianter som matcher i farverne.

Man kan personliggøre hjemmekontoret ved at hænge en plakat eller et billede op, som der matcher farverne på de kontorartikler på skrivebordet. På den måde kan et rodet look, se stilet ud. En pyntepude i stolen eller et tæppe over stolen er også med til at få hjemmearbejdspladsen til at virke som en integreret del af indretningen i hjemmet.

Ingen siger et hjemmekontor behøver at have et skrivebord i original højde eller form, der findes i dag mange forskellige borde der er velegnet som et skrivebord. Man kan også bruge et flot stykke træ, som går fra væg til væg, bordet kommer til at fremstå stilet og gennemtænkt. Kontorstolen kan også være alt andet end traditionel, det eneste krav der er vigtigt for stolen til din arbejdsplads i hjemmet, er at man kan holde ud at sidde flere timer og arbejde på den.