Tilbage i februar 2018 afgik vores alle sammens Prins Henrik ved døden, efter kort tid med sygdom i form af demens og sidst en lungeinfektion. Efter eget ønske sov prinsen ind i vante og trygge rammer på det smukke Fredensborg Slot. I sin sidste tid, var prisen omgivet af familien i form af Dronning Margrethe og sønnerne, Prins Joachim og Kronprins Frederik.

Nogle kaldte ham arrogant og ligefrem pinlig, Prins Henrik har, om nogen, delt vandene i den danske befolkning; andre kaldte prisen en yderst farverig person og et dejligt afbræk i det danske kongehus. Der er et hav af meninger om manden, der ville konge, og som ofte ryddede alle forsiderne i aviserne med kontroversielle udtalelser og handlinger. Ture til Venedig der resulterede i en udeblivelse fra Dronningens fødselsdag, en gåtur på Christiania eller noget helt tredje, så var det noget, medierne berettede om.

Den farverige prinsgemal
Der kan da også siges meget om den franske greve, manden der blev dansk prinsgemal og prins, men en ting er sikkert, manden var et et farverigt menneske med et utal af facetter kan ikke benægtes. De fyldte avisforsider, var ikke kun om ønsket om at blive konge, også de humoristiske og uventede indslag, som da prinsen kom til Dronningens fødselsdag klædte ud som en panda, tog en slange på hovedet i Randers Regnskov og de mange uforglemmelige møder med befolkningen, fyldt med uforglemmelige punchlines og sjove kommentarer. Alle disse ting er med sikkerhed noget danskerne vil huske den, nu afgåede, prinsgemal for.

Selvom mange sikkert gjorde deres for, at forstå den farverige franskmand, så var der nok i virkeligheden aldrig nogen, der helt forstod ham. Den danske befolkning vil altid have et billede af den karakteristiske franskmand med det spøjse dialekt, men det er kun de allernærmeste der vil vide med sikkerhed, hvem manden var inderst inde. Befolkningen vil huske ham meget forskelligt, alt afhængigt af vores indtryk af ham, kan vi alle komme med forskellige billeder af ham. Prisen har gennem hans liv ikke stået tilbage for de mange billeder og portrætter som div. journalister og kunstnere har taget og malet. For møntsamlere vil den karakteristiske franskmand være at finde på de unikke erindringsmønter, som lige siden Prinsens ankomst i 1966, er blevet lavet i flere anledninger, bl.a. til parrets sølvbryllup i 1992 og efterfølgende til deres guldbryllup i 2017.

Prinsen var i sandhed en personlighed uden lige, derfor er der også mange måder at huske Prinsen på. Æret være hans minde.