Det er en jungle at finde rundt i, når du skal finde det rette hundefoder til din hund. Anbefalingerne er mange, og husmorrådene kommer hele tiden flyvende fra højre og venstre. For at sikre dig, at du giver din hund det bedste foder, kan du med fordel følge disse fem gode råd.

  1. Det mest basale, du skal tage højde for, når du skal vælge foder, er din hunds alder. Ligesom med mennesker er det forskelligt, hvad en hund har brug for i de forskellige stadier af dens liv. Der findes hvalpefoder, voksenfoder og seniorfoder, så der findes altså foder til alle stadier i hundens liv. Du skal starte med at finde ud af, hvilke typer foder, du kan få til den aldersgruppe, din hund er i.
  2. En anden vigtig faktor, når du skal vælge foder til din hund, er hundens størrelse. Er det en stor hund, en lille hund, en mellem hund… – størrelsen kan have noget at gøre med knogler, muskler og tænder, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken størrelse din hund har, når du skal vælge foder.
  3. I forlængelse af din hunds størrelse kan nævnes, at det også er en god idé at vælge hundefoder ud fra, hvilken race din hund er. Nogle mærker, f.eks. Hill’s Science Plan, har en specifik variant til specifikke racer. Så er der taget højde for nogle af de særlige behov, din hunds race kan have.
  4. Allergier. Nogle hunde kan være allergiske over for forskellige ting. En af de mest udbredte allergier er korn, så derfor er det en god idé at gå uden om foder, der indeholder korn.
  5. Naturlige ingredienser. Gå altid efter foder, der indeholder så mange varierende og naturlige ingredienser som muligt. Hunden er omnivore, ligesom mennesket, hvilket betyder, at deres tarmsystem er bygget op omkring at kunne fordøje både frugt, grønt, kød osv. Derfor kan det være en god idé at give din hunds fordøjelse en masse varieret, så den får alle de vitaminer og mineraler, den har brug for.

Til slut skal nævnes, at lider din hund af nogle sygdomme, overvægt eller lignende, så er det også vigtigt at have disse med i overvejelserne, når der vælges foder, og man bør altid konsultere med en dyrlæge.