Skal ferien gå mod varmere himmelstrøg så er Italien et godt bud, og nærmere en rejse til Gardasøen som er blevet en mere populær rejsedestination i nyere tid.

Den nye popularitet kan ses ved de mange campingpladser og hoteller der ligger lige op til søen, der giver rig mulighed for at finde et godt sted at bo, med en flot udsigt udover søen og den omkringliggende natur, hvad end det er til børnefamilien eller en romantisk tur for to.

En tur til Italien er også lig med en oplevelse af det altid populære italienske køkken, og her mangler Gardasøen heller ikke noget. Du har de sædvanlige restauranter du er vant til at se i turistområderne, men Gardasøen byder også på et mere landligt køkken med mulighed for at få fantastiske retter lavet på hjemmedyrkede råvarer.

Udover køkkenet er Italien selvfølgelig også lig med Vin. Omkring søen finder du de normale vinshoppe eller du kan tage ud og besøge en af de omkringliggende vingårde der er i nærområdet hvor du kan få indblik i produktionen, samt prøvesmage og købe vinen.

Er du mere til de mere traditionelle ferieattraktioner er der også mulighed for det. Du kan bl.a. tage i Gardaland, som er Italiens største forlystelsespark med forlystelser til både store og små. 20 km fra den sydlige del af søen har du også en stor dyrepark med et stor væld af arter fra hele verden.

Det er også et naturligt valg for mange at tage på vandretur i den smukke natur der omgiver søen, eller hvis i er havemennesker er der Sigurtà parken, som er en kæmpe park der har fået meget ros fra mange af verdens botanikere.

Vil du se noget mere af Italien behøver du heller ikke blive ved søen. I køreafstand fra søen har du både Venedig, Verona og Milano der alle byder på noget helt særligt.
Milano giver dig en masse historie, Verona kan give musikelskere en stor oplevelse og Venedig byder selvfølgelig på de verdenskendte gondol sejlture i byens kanaler.

Gardasøen er en derfor en fornem rejsedestination, hvad end du er til natur, mad og vin, aktiviteter eller bare vil have en masse forskellige oplevelser.