Find inspiration til en alternativ kursusdag og læs med her, hvor jeg kort vil indvie dig i en af de mest lærerige oplevelser, jeg nogensinde har haft “på kontoret” – og så var den endda også sjov og spækket med action.

Det havde længe været planlagt, at min afdeling på kontoret skulle afsted på en af de her såkaldte teambuilding dage. Det var meningen, at vi alle skulle rystes lidt bedre sammen, knytte nogle bånd, lære at kommunikere og samarbejde bedre, da dette ville være frugtbart at bringe med tilbage på kontoret. Jeg må indrømme, at jeg til at starte med var lidt skeptisk, da jeg altid har tænkt, at den slags tiltag var lidt spild af tid. Men nu kan jeg slet ikke få armene ned igen og jeg må sige, at det virkelig var en fed og ikke mindst lærerig dag, som jeg til enhver tid vil anbefale andre at prøve kræfter med.

Dagen var dedikeret til outdoor teambuilding foregik på Houens Odde i naturskønne omgivelser. Her fik vi prøvet kræfter med et væld af teambuilding aktiviteter både til vands og lands. Alt lige fra øksekast til puslespils-stafet blev prøvet af og vi fik testet både vores fysik, intellekt og kommunikations- og samarbejdsevner. Udover, at det selvfølgelig var rigtig sjovt på selve dagen, da vi var i det, så har det sidenhen været med til at skabe en bedre dynamik i vores team på kontoret. Nogle af teambuilding øvelserne skabte nemlig grobund for eftertanke og refleksion. Jeg fik lært min kollegaer bedre at kende både personligt, men også som gruppe. Særligt har jeg fået et indblik i mine kollegaers reaktionsmønstre, som gør det nemmere for mig at vide, hvordan jeg skal agere med dem på kontoret. De forskellige teambuilding aktiviteter har således været med til at rykke til nogle fastgroede forestillinger, da jeg forinden fejlagtigt troede, jeg kendte mine kollegaer rigtig godt – både på godt og ondt – men jeg tog fejl. Jeg føler til gengæld nu, at jeg har fået et mere nuanceret og sandfærdigt syn på mange af dem.   

Der er mange fordele ved teambuilding, og når vejret er, som det har været på det seneste, kan det med fordel være udendørs.